مرداب عینک 12 کیلومتر محیط و 30 هکتار منبع آبی دارد که میتواند بهعنوان یک قطب گردشگری در اشتغال و رونق اقتصادی رشت و استان به خوبی نقش ایفا کند.همواره یکی از مهمترین و اصلیترین درخواستهای مردم شهر رشت بهبود وضعیت مرداب عینک و تبدیل این منطقه به یک مکان توریستی بوده است.
در این ارتباط یک شهروند رشتی به مهر گفت: تالاب عینک از مناطق مهم گردشگری شهر رشت است که در صورت توجه بیشتر مسئولان میتواند گردشگران و مسافران زیادی را
به سوی خود جلب کند.
محمد علیپور افزود: اجرای طرح گردشگری مرداب عینک نقش موثری در رونق اقتصادی و جذب گردشگر خواهد داشت که باید به آن توجهی ویژه شود.وی ادامه داد: پهنههای آبی ظرفیتهای بزرگی برای رشد و توسعه صنعت گردشگری دارند و سالانه هزاران مسافر را به خود جذب میکند.
همچنین یکی از ساکنان این منطقه گفت: نقشه طرح مطالعاتی مرداب عینک به دستور مسئولان ارشد شهری تهیه شده است ولی این طرح مهم گردشگری، عملیاتی نشده است.
عباس رستمی افزود: در شهرهایی که در آن ظرفیتهای آبی مثل مرداب عینک وجود ندارد به شکل مصنوعی با ایجاد استخرها برای جذب توریست برنامهریزی میکنند در حالی که پهنههای آبی وسیعی در مناطق شهری استان گیلان به ویژه شهر رشت وجود دارد ولی از آنها استفاده بهینه نمیشود.
وی عنوان کرد: مرداب عینک یکی از منحصربهفردترین مجموعههای طبیعی شهر رشت است ولی درخصوص جذب گردشگر برای آن هیچ اقدامی صورت نگرفته است در حالی که پتانسیل پذیرش سالانه هزاران گردشگر را دارد.
شهروندی که در حاشیه مرداب عینک ساکن است نیز در این خصوص گفت: در این منطقه
18 سال است که سکونت داریم اما هنوز بلاتکلیف هستیم و مشخص نیست که شهرداری طرح گردشگری مرداب عینک را اجرا میکند یا نه و این در حالیاست که بحث آزادسازی فضا و خرید املاک ساکنان وجود دارد.لیلا محمدی افزود: بلاتکلیفی طرح گردشگری مرداب عینک ضمن عقبافتادگی توسعه شهری و عدم برخورداری از امکانات زیربنایی نظیر داشتن آب آشامیدنی، گاز و...موجب شده منطقه به محلی برای تجمع معتادان و اراذل و اوباش تبدیل شود که این موارد به ایجاد مزاحمت برای اهالی منجر شده است.
وی ادامه داد: وجود چنین تالابی در استان کمنظیر است ولی متاسفانه پس از سالهای متمادی اجرای این طرح همچنان نیمهکاره مانده و ظرفیتهای منحصربهفرد آن معطل مانده است.
تکمیل زیرساختهای گردشگری با اعتبارات دولتی ممکن نیست
در همین حال رئیس شورای شهر رشت در اینباره گفت: در حاشیه مرداب عینک در سال 78 فضایی تحت عنوان «پارک دانشجو» با هزینه شهرداری به بهرهبرداری رسید و در همان زمان بخشی از مرداب نیز لایروبی شد.
موسی ناصح افزود: همچنین بخش وسیعی از این پهنه آبی در سال 1386 لایروبی و پاکسازی شد ضمن اینکه برخی از املاک محدوده این دریاچه شناسایی و 40 ملک خریداری شده است.
وی با اعلام اینکه طی 3 سال اخیر 25 میلیارد ریال اعتبار برای اجرای این طرح هزینه شده است، ادامه داد: طرح، نقشه و نوع کاربری این طرح مهم گردشگری مشخص شده و آماده سرمایهگذاری بخش خصوصی است.
رئیس شورای شهر رشت تاکید کرد: تکمیل زیرساختهای گردشگری با اعتبارات دولتی
امکان پذیر نیست و باید برای تکمیل این زیرساختها از بخش خصوصی کمک گرفته شود.
بدین ترتیب با ایجاد زیرساختهای مناسب برای جذب گردشگران، صنعت توریسم در رشت رونق غیرقابل انتظاری پیدا خواهد کرد. متاسفانه کمبود زیرساختهای مناسب برای پرکردن اوقات فراغت مسافران و گردشگران و امکانات تفریحی از جمله مشکلاتی است که ضریب ماندگاری مسافر و گردشگر در رشت را کاهش داده است که باید ترمیم شود.
یک عضو شورای شهر رشت نیز مسئله طرح «مرداب عینک» را از دغدغههای شورای این شهر دانست و گفت: این طرح قابل بررسی است و با ورود سرمایهگذار بخش خصوصی میتوان امیدوار به حل مشکل این طرح بود.
محمدرضا قاسمی با اعلام اینکه طرح مرداب عینک بسیار گسترده است، افزود: در این طرح 30 متر از اطراف مرداب آزادسازی میشود.وی اظهار امیدواری کرد: با تملک املاک محدوده حریم مرداب عینک و بهسازی این محدوده گامی بلند جهت ایجاد یک قطب گردشگری در شهر رشت مهیا شود.
نماینده مردم رشت در مجلس هشتم نیز گفت: جذب گردشگر و صنعت توریسم از منابع عظیم درآمدی است که استان گیلان به ویژه شهرستان رشت از پتانسیل و ظرفیت بالایی در این بخش برخوردار بوده و باید دستاندرکاران امر توجهی ویژه به این مهم داشته باشند.
سیدعلی آقازاده افزود: رشت جاذبههای توریستی و طبیعی زیادی برای گردشگران دارد و باید با ارائه خدمات مناسب و کسب رضایت گردشگران، میزبان شایستهای برای میهمانان بود.